LUGU SELLEST KUIDAS GOLDWINGID OTEPÄÄL PARAADI TEGID

    Otepää on rahvusvaheliselt tuntud talispordilinn, aga  samuti on ta  tuntud ka  kui turismikeskus. Sellepärast ongi seal pooled inimesed sportlased ja pooled on turistid. Sportlased, nagu tavaliselt, sahmisid niisama mööda linna ringi, aga võõramaa keelsed inimesed kogunesid vaikselt Oti pubis ja selle ümbruses. Mõnel oli seljas sinine särk kirjaga Goldwing Otepää, aga mõnel ei olnud ka. Õhus oli tunda mõningast ootusärevust.

Ja siis see algas. Lippude lehvides ja sireenide huilgamise saatel nad saabusid. Tuldi igalt poolt nii, et linnakodanikud ei jõudnud esimese hooga parklat autodest tühjaks teha ent mõne aja möödudes siiski. Ning kohal nad olidki, üks vingem kui teine. Nüüd te küsite mis asi see Goldwing on?    


     See on Honda. Honda Goldwing - "Maanteekunigas". Luksusliku matkamise veerev standard. Tänasel päeval kaalub ta üle neljasaja kilo. Pikkust on üle kahe ja poole meetri, mootori kubatuur on üks koma kaheksa liitrit ja silindreid on tal kuus. Tal on püsikiirushoidja, turvapadi, istme-,käte- ja jalasoojendused ning tema vedrustust saab elektrooniliselt reguleerida. Tema varustusse kuuluvad veel kuue kõlariga audiosüsteem, navisüsteem ja on tal ka elektriline tagurpidi käik.


On ka külgkorviga mudeleid.

Ning erinevate ajastute mudelid näevad välja vägagi eriilmelised.


Aga mitte kõik ei ole kaherattalised.

'Osad on ümberehitatud kolmerattalisteks trikedeks ja ühel oli sabas haagisuvila.

Haagiseid on ka kaherattalistel. Neid on erinevaid ning üks stiilinäide nägi välja nii.

Uhkelt nad seal seisid, särades ning lippude lehvides.

Eesti lippu, ma kahjuks veel ühelgi mootorrattal sel korral ei näinud. Ilmselt on varavõitu ja täna ei ole me ka viie rikkama riigi hulgas euroopas. Meil ei ole veel oma Goldwingide klubi. Aga küll ta tuleb. Sel korral aga olid korraldajateks soomlased ja rootslased.

Veel mõned aksessuaarid.

Kaasreisija.

Patsidega kiiver.
    Selline ta siis välja nägi "Baltic Sea Treffen 2014" paraad ja kogunemine Otepää keskväljakul.
Veel olgu lisatud, et ma ei ole moto huviline ja kogu siinne jutt on kirjapandud möödakäija silmade läbi ja kõik see mis tundub tõene on luure andmed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar