MIS LOOM ON ORHIDEE JA MIDA IGA KEVADISEL ORHIDEEDE NÄITUSEL TALLINNA BOTAANIKA AIAS SEEKORD NÄHA SAI

     Sissejuhtuseks olgu kohe öeldud, et orhidee ei ole loom. Orhidee on lill ja mitte tavaline lill vaid tegemist on taimeriigi kroonijuveeliga. Orhideede hulgas leidub kõikvõimaliku värvi ja vormiga isendeid. On ahvinäoga isendeid, on antenniga isendeid,on nartsissi meenutavaid isendeid ja mis kõik veel. Samuti on salakavalaid isendeid, kes meelitavad putkaid oma õitele nii värvi kui ka lõhnaga, lõhnates ahvatleva toidu või vastassugupoole järele. Nii need pettunud isasputukad seda tolmu laiali kannavad.
     Orhideeliste sugukonda kuulub üle 25000 liigi ning kui välja jätta kõrbed ja Antarktika, leidub neid igal pool maakeral, mis siis, et 90% orhideesid kasvab troopikas või lähis troopikas. Ja eestis leidub neid ka. Koguni 36 liiki.
     Orhideed on laialt levinud,et mitte öelda populaarsed ka toa lillena. Räägitakse, et orhiideed on kapriissed, kindlasti on neidki, aga reeglina on orhideed vähenõudlikud taimed ja hukkuvad hoopiski ülehoolitsemise tagajärjel. Siikohal ei hakka ma õpetama, kuidas tuleb orhhideede eest hoolt kanda. Jäägu see targemate ning google hoolde. Ja nüüd vaatame pilte.  









  



















     Ja neile tublidele, kes jõudsid täna, 15 märtsi 2015 hommikul. piltide vaatamisega siia lõppu välja ja oma pühapäevase päevaga pole midagi targemat teha, siis teadmiseks, et täna on orhideede näitus  nii Tallinnas kui Tartus viimast päeva avatud. Tallinna Botaanika aias on kasvuhooned avatud kella 11.00 -16.00 (täispilet 3.50 EURI ja ID pilet 3EURI) ja Tartu Ülikooli botaanikaaias on näitus avatud 10.00 -17.00 (täispilet  3.00 EURI)

                                                  Mõnusat pühapäeva teile kõigile!

         Siit avaneb võimalus vaadata ka Tartu Botaanikaaia orhideesid Katrini poolt ülespildistatuna.

1 kommentaar:

  1. Aitähh näitamast, sest Tallinn on minust kaugel ja ei jõua tulla! Mul on siin Pärnus üks orhidee fanaatik ja tal on ka vägagi põnevaid liike... :)

    VastaKustuta